Amazon Deals

Tuesday, August 17, 2010

maafkan anakmu!.. =(

pesal la aku pikir mcm2...silap tul kata cm tu kt post terakhir aku...nk dijadikan cite ..next day, mak dtg opis aku..dia ckp leklok jer ngn aku..mtk anta balik umah..aku terkesima kejap..bila dengar mak cakap cm tu..ingtkan dia marah agi...mungkin dia perasan yang baju aku ade agi dlm mesin basuh tu kot..

xpe ar..aku xkisah pn..jnj..aku xmnjawab pe yg dia kata malam tu..almaklum la, bulan pose..sumer nye penat..letih..terganggu..tapi aku pendamkan je la..biarpon air mata berjurai2..mengalir bak sungai pahang kt umah..huhuhuhu....

nk call hubby, line dia xclear plak..xpe ar, biar aku settle sendiri mende mcm ni..sampai bile nk mtk dia punye pendapat jer..tapi aku sedih bile kenangkan hubby...sanggup susah payah tlg aku..datang jauh2 semata2 nk tlg..thank you hubby!..

Sunday, August 15, 2010

gulai ikan rebung buluh..


pasti korang pelik pesal la aku taruk nama tu..hahaha..sebenarnya,menu tu aku mkn masa berbuka td..dengan penuh syahdu..bak kata fauziah latiff..gubahan rindu puisi syahduu...dh2 la merapu nie...aduyai..tapi gambar tu aku amik dari website mane ntah...jgn harap ar mak aku nk serve cm tu....

sebenarnye..nk dijadikan cite,aku merajuk..sedih sgt2..kecik ati tu xyah cite ar..dari subuh hingga la bawak ke lepas berbuka nie..rasa invisible bak kata omputih..cuba tuk redakan situasi..aku bukak mulut..tanye dengan perlahan2.."mak,gula yg dah buka xde ke??..(dengan nada perlahan..aku dengan sabar menunggu jawapan..nampak nye aku dh jd hollow girl arinie...xpe ar..) aku cuba skali agi..."mak..gula yg dah buka xde ke??.." keadaan masih sunyi sepi..xpe ar...dlm ati aku..dia penat kot..malas nk layan mende2 mcm tu...aku teruskan niat aku wat air neskepi'o ais aku...smbil memikirkan dimane silap aku...air mata dh nk ngalir..sama seperti lelehan ais digelas peberet aku..biar ar..nk wat cm ne..aku ni bkn anak peberet la katakan.."trouble maker" kot..bg pandangan mereka..mane kan tidak...sumer yg aku wat sumer tak kena dimata mereka..nape la susah sgt diaorg nk cakap leklok kalau ape yg aku wat tu mereka xberkenan...sedih woo...tuhan je tau..nk je aku blah malam ni gak kalau aku ni dh xde iman...
aku nak call sape tuk tmpg mengadu pn xtau..xpe ar..biar la mende2 cm bersarang dlm ati aku..
masuk time berbuke..aku wat muke biase je..still lagi dok mkn skali biarpun dlm hati tuhan je yg tahu...aku cuba sembang2 ngn abah pasal tayar motor pancit..aku nk kene repair gak malam nie..sok nk gi kje naik pe..xkan nk menapak..fuhh..bulan pose nie...kl ikut ati sedih..buleh jer..tapi kompom org yg tgk ingat aku xpose nanti....hahaha.......

tamat mengarut..dah siap makan..aku lepak depan tv jap tunggu nasik turun sket...dengan hentakan kaki atas lantai papan..aku dapat rasakan ketidakpuasan ati seseorang..tiba2 aku dikejutkan dengan ayat power yg sangat2 aku takpuas ati bila mendengarnye..."ko nii betul2 xde sifat kemanusiaan kat aku langsung yerk" tiba ayat tu terkeluar dari mulut mak.."baju aku kat dalam mesin ko sumbat cam tu jer...nape tak letak dlm baldi?..jgn kata nak tolong sidaikan..ni ko sumbat je kat lubang mesin tu!"..dalam ati aku pun berkata...nape la susah sangat mak aku ni nak cakap elok2...bagi tau je la..bukan susah pun..aku punye baju dalam mesin tu pun xabis basuh agi..dah 5 round ak basuh baju arinie (mesin aku KG dia kecik je..xleh sumbat byk2)...
aduyai..mende macam tu jer..tapi susah nak bagi tau aku dengan nada yg lebih baik..aku ade ati gak..ade perasaan gak..yelah bak kata aku tadi.."aku bukan anak peberet dia"...

Saturday, March 27, 2010

dah lama xupdate blog nie...

dh hampir dua bulan aku xupdate blog ini..maybe aku sibuk sangat ngan keja aku skg nie..lg pun..idea tgh kurang..ermm..xpe la, tgu la bile internet dh siap pasang kat ofis nt..laju la aku bertenet...aku skg lebih suka berfacebooking skg nie...

life..masih sama...masih bosan seperti dulu.. =( maybe penantian yang tiada kesudahan tu lah buat aku macam nie...sape aku nk mula kan bicara..sape aku nk minta lebih2....aku kena faham masalah dan situasi yang perlu dihadapinya sekarang ini....

tapi...sampai bila.......aku x sanggup sebenarnya..lihat kehancuran hati orang lain demi kebahagian diri sendiri...tapi ape daya aku untuk menolak semua ini berlaku...yang penting, aku jalani hidup aku sebaik mungkin..demi diri aku sendiri..demi mak dan abah..dan yang lain2....

cuba..untuk alih kan fikiran untuk tidak lagi mengenang kisah lama....tapi,kenangan sentiasa datang dan menghantui diri aku ini....bukan mudah untuk aku melupakannya...Ya Allah..berilah aku kekuatan..dan ketabahan...

Tuesday, January 26, 2010

..kenangan adtec kulim...

arini..ntah cm ner..terjumpe plak gambar yang aku sendiri dah tak ingat langsung..ni masa aku sem1 kat adtec kulim..join silat ..Persatuan Seni Silat Pusaka Gayung Kedah..tapi gmbr ni masa aku attend training untuk silat olahraga..hampir keseluruhan bdk2 kelas aku join.. hahaha.. kenangan betul la yang nie..tiap2 malam training atas padang..sampai sakit2 badan..esok mula la mata mengantuk nak gi kelas kul8 pagi.. Guru Utama Cikgu Majid Mat Isa pada tahun 2001 dengan jurulatih ialah En Ramli Ahmad dan pegawai penyelaras (PSSGM) ADTEC Kulim ialah En Hasri Abd Hamid...


yang ni plak..kenangan mase program sambutan kemerdekaan tahun 2003 kalau xsilap aku..lokasi: kat lata bukit hijau..kedah.. program berkhemah kat situ..kira ok gak laa..xla boring sangat program yang ni..banyak gak la aktiviti.. LDK pn kira ok jugak..fasilitator dari luar..first event yg Adtec anjurkan utk budak2..hasil idea En.Pickry..gambar ni masa pukul 3pg..kami direndam dalam air sungai yg tersanggaattt la sejuk.... ggrrr...menggigilllnyeee...tak terungkap dengan kata2 laa...mane satu aku dlm gmbr nie??..hahaha (baju hijau berdiri kat tengah2)


Tuesday, January 19, 2010

..dilema...


..dilema untuk terima kerja baru..terkeliru diantara minat, cita2 dan keluarga...bkn senang untuk aku capai tahap yang aku jalani sekarang ini..co. ni ajar aku macam2..tentang perkara yang tak pernah terlintas difikiran aku sebelum ini..tapi semua itu pengalaman berharga..bukan semua orang mampu lakukan sama seperti yang aku capai sekarang ini..mendapat perhatian oleh pihak atasan diatas pencapaian aku, menjadi isu bagi segelintir pihak..yang masih lagi seperti katak dibawah tempurung..yang masih lagi ada PHD..tak boleh tgk orang lain maju.. lebih suka tengok sesama bangsa mundur...ape nak jadi ngan kaum aku ni..hai, manusia skg ni bukan nyer kejar kemajuan..kejar kemunduran agaknyer..

...buat masa sekarang..tgh menghitung hari untuk meninggalkan office nie..tapi mungkin jalan yang terbaik untuk aku mengorak langkah baru..demi jawatan yang lebih baik dari sekarang..aku harap, dapatlah aku menggunakan sebaik mungkin pengalaman yang aku timba kat co. ni untuk aku cuba ditempat baru aku nanti...

Friday, January 8, 2010

Konvokesyen CIAST - Vocational Training Officer

Ni masa konvo baru2 nie..masa kat Presint2 Putrajaya..aku baru je tamat kan Vocational Training Officer kat CIAST bulan Jun 2009..dugaan mendatang waktu aku nak grad...tapi berkat kesabaran..aku tabah kan hati demi mengubah haluan nasib aku sendiri....alhamdulillah, berkat doa Mak & Abah..yg sentiasa support anak diaorg yang sorang ni nak bljar lagi..

Aku dikecam kerana bekerja dalam bidang lelaki..ramai diantara kita masih tidak mengenal bidang Tool & Die..Plastic Injection Moulding..bagi mereka, itu bdg kerja lelaki..tapi..hakikat yang sebenarnye..bidang tu sgt lah terbentang luas...ternyata skg aku menjadi salah seorang tenaga pengajar dalam bidang itu...

Ni fiza..budak jerantut..aku kenal dia masa bljar kat Ciast, lain2 bilik tapi boleh dikirakan agak rapat..kami menggunakan loghat yang sama..loghat temerloh..jadi sng untuk berkomunikasi...dia ni kira dara pujaan la jugak dalam VTO 3/2008...






Yang ni plak kita org panggil Combi..dari mana asal usul nama tu dtg aku pn tak tau..dgr cite dari ADTEC Shah Alam lagi..biase la tu.. aku pun..masa aku kat ADTEC Kulim pn bdk2 aku panggil aku nama Nina Karen @ Karen...punca nama tu datang dari bdk kelas aku..lantak korang la...janji jangan panggil aku nama pelik2 dah...