Amazon Deals

Sunday, August 15, 2010

gulai ikan rebung buluh..


pasti korang pelik pesal la aku taruk nama tu..hahaha..sebenarnya,menu tu aku mkn masa berbuka td..dengan penuh syahdu..bak kata fauziah latiff..gubahan rindu puisi syahduu...dh2 la merapu nie...aduyai..tapi gambar tu aku amik dari website mane ntah...jgn harap ar mak aku nk serve cm tu....

sebenarnye..nk dijadikan cite,aku merajuk..sedih sgt2..kecik ati tu xyah cite ar..dari subuh hingga la bawak ke lepas berbuka nie..rasa invisible bak kata omputih..cuba tuk redakan situasi..aku bukak mulut..tanye dengan perlahan2.."mak,gula yg dah buka xde ke??..(dengan nada perlahan..aku dengan sabar menunggu jawapan..nampak nye aku dh jd hollow girl arinie...xpe ar..) aku cuba skali agi..."mak..gula yg dah buka xde ke??.." keadaan masih sunyi sepi..xpe ar...dlm ati aku..dia penat kot..malas nk layan mende2 mcm tu...aku teruskan niat aku wat air neskepi'o ais aku...smbil memikirkan dimane silap aku...air mata dh nk ngalir..sama seperti lelehan ais digelas peberet aku..biar ar..nk wat cm ne..aku ni bkn anak peberet la katakan.."trouble maker" kot..bg pandangan mereka..mane kan tidak...sumer yg aku wat sumer tak kena dimata mereka..nape la susah sgt diaorg nk cakap leklok kalau ape yg aku wat tu mereka xberkenan...sedih woo...tuhan je tau..nk je aku blah malam ni gak kalau aku ni dh xde iman...
aku nak call sape tuk tmpg mengadu pn xtau..xpe ar..biar la mende2 cm bersarang dlm ati aku..
masuk time berbuke..aku wat muke biase je..still lagi dok mkn skali biarpun dlm hati tuhan je yg tahu...aku cuba sembang2 ngn abah pasal tayar motor pancit..aku nk kene repair gak malam nie..sok nk gi kje naik pe..xkan nk menapak..fuhh..bulan pose nie...kl ikut ati sedih..buleh jer..tapi kompom org yg tgk ingat aku xpose nanti....hahaha.......

tamat mengarut..dah siap makan..aku lepak depan tv jap tunggu nasik turun sket...dengan hentakan kaki atas lantai papan..aku dapat rasakan ketidakpuasan ati seseorang..tiba2 aku dikejutkan dengan ayat power yg sangat2 aku takpuas ati bila mendengarnye..."ko nii betul2 xde sifat kemanusiaan kat aku langsung yerk" tiba ayat tu terkeluar dari mulut mak.."baju aku kat dalam mesin ko sumbat cam tu jer...nape tak letak dlm baldi?..jgn kata nak tolong sidaikan..ni ko sumbat je kat lubang mesin tu!"..dalam ati aku pun berkata...nape la susah sangat mak aku ni nak cakap elok2...bagi tau je la..bukan susah pun..aku punye baju dalam mesin tu pun xabis basuh agi..dah 5 round ak basuh baju arinie (mesin aku KG dia kecik je..xleh sumbat byk2)...
aduyai..mende macam tu jer..tapi susah nak bagi tau aku dengan nada yg lebih baik..aku ade ati gak..ade perasaan gak..yelah bak kata aku tadi.."aku bukan anak peberet dia"...

No comments: