Amazon Deals

Tuesday, January 26, 2010

..kenangan adtec kulim...

arini..ntah cm ner..terjumpe plak gambar yang aku sendiri dah tak ingat langsung..ni masa aku sem1 kat adtec kulim..join silat ..Persatuan Seni Silat Pusaka Gayung Kedah..tapi gmbr ni masa aku attend training untuk silat olahraga..hampir keseluruhan bdk2 kelas aku join.. hahaha.. kenangan betul la yang nie..tiap2 malam training atas padang..sampai sakit2 badan..esok mula la mata mengantuk nak gi kelas kul8 pagi.. Guru Utama Cikgu Majid Mat Isa pada tahun 2001 dengan jurulatih ialah En Ramli Ahmad dan pegawai penyelaras (PSSGM) ADTEC Kulim ialah En Hasri Abd Hamid...


yang ni plak..kenangan mase program sambutan kemerdekaan tahun 2003 kalau xsilap aku..lokasi: kat lata bukit hijau..kedah.. program berkhemah kat situ..kira ok gak laa..xla boring sangat program yang ni..banyak gak la aktiviti.. LDK pn kira ok jugak..fasilitator dari luar..first event yg Adtec anjurkan utk budak2..hasil idea En.Pickry..gambar ni masa pukul 3pg..kami direndam dalam air sungai yg tersanggaattt la sejuk.... ggrrr...menggigilllnyeee...tak terungkap dengan kata2 laa...mane satu aku dlm gmbr nie??..hahaha (baju hijau berdiri kat tengah2)


Tuesday, January 19, 2010

..dilema...


..dilema untuk terima kerja baru..terkeliru diantara minat, cita2 dan keluarga...bkn senang untuk aku capai tahap yang aku jalani sekarang ini..co. ni ajar aku macam2..tentang perkara yang tak pernah terlintas difikiran aku sebelum ini..tapi semua itu pengalaman berharga..bukan semua orang mampu lakukan sama seperti yang aku capai sekarang ini..mendapat perhatian oleh pihak atasan diatas pencapaian aku, menjadi isu bagi segelintir pihak..yang masih lagi seperti katak dibawah tempurung..yang masih lagi ada PHD..tak boleh tgk orang lain maju.. lebih suka tengok sesama bangsa mundur...ape nak jadi ngan kaum aku ni..hai, manusia skg ni bukan nyer kejar kemajuan..kejar kemunduran agaknyer..

...buat masa sekarang..tgh menghitung hari untuk meninggalkan office nie..tapi mungkin jalan yang terbaik untuk aku mengorak langkah baru..demi jawatan yang lebih baik dari sekarang..aku harap, dapatlah aku menggunakan sebaik mungkin pengalaman yang aku timba kat co. ni untuk aku cuba ditempat baru aku nanti...

Friday, January 8, 2010

Konvokesyen CIAST - Vocational Training Officer

Ni masa konvo baru2 nie..masa kat Presint2 Putrajaya..aku baru je tamat kan Vocational Training Officer kat CIAST bulan Jun 2009..dugaan mendatang waktu aku nak grad...tapi berkat kesabaran..aku tabah kan hati demi mengubah haluan nasib aku sendiri....alhamdulillah, berkat doa Mak & Abah..yg sentiasa support anak diaorg yang sorang ni nak bljar lagi..

Aku dikecam kerana bekerja dalam bidang lelaki..ramai diantara kita masih tidak mengenal bidang Tool & Die..Plastic Injection Moulding..bagi mereka, itu bdg kerja lelaki..tapi..hakikat yang sebenarnye..bidang tu sgt lah terbentang luas...ternyata skg aku menjadi salah seorang tenaga pengajar dalam bidang itu...

Ni fiza..budak jerantut..aku kenal dia masa bljar kat Ciast, lain2 bilik tapi boleh dikirakan agak rapat..kami menggunakan loghat yang sama..loghat temerloh..jadi sng untuk berkomunikasi...dia ni kira dara pujaan la jugak dalam VTO 3/2008...






Yang ni plak kita org panggil Combi..dari mana asal usul nama tu dtg aku pn tak tau..dgr cite dari ADTEC Shah Alam lagi..biase la tu.. aku pun..masa aku kat ADTEC Kulim pn bdk2 aku panggil aku nama Nina Karen @ Karen...punca nama tu datang dari bdk kelas aku..lantak korang la...janji jangan panggil aku nama pelik2 dah...